De Merino’s beleefde een lastige middag in Dalem maar trok na 90 minuten voetbal aan het langste eind 2-4.
Een geheel onschuldig lijkende bal leverde voor de thuisclub na amper 2 minuten de voorsprong op. Jurriën van de Horst gleed weg en de hierop volgende voorzet werd beheerst afgewerkt. Na een half uur spelen was het spelbeeld duidelijk. Met de regen in de rug bepaalde Merino’s het spel. Dit overwicht resulteerde in geen enkel gevaar, sterker Jeroen Vrolijk moest alles uit de kast halen om erger te voorkomen. Een strafschop vlak voor rust was nodig om de stand gelijk te trekken. GJS’ er Sjors Hendriks moest een fout herstellen van Joey van de Wal en bracht met deze poging Patrick Donkervoort ten val. Joop de Bruin faalde niet vanaf de stip 1-1.
Na de rust ging het los. Eerst was het Jeroen Vrolijk die zijn volle gewicht in de strijd moest gooien en hiermee de Merino’s redde. Een pass van Joop de Bruin op Anass Lahnine leek te ver naar buiten maar de spits rondde uiterst bekwaam af 1-2. Voor GJS het sein om de defensieve stelling te verlaten. Jurriën van der Horst kopte op miraculeuze wijze de bal van doellijn. Een ingooi van Ryan Holman op Jeroen Vrolijk liep verkeerd af. De goalie wilde de toestormende Louis Damen uitkappen. De rest liet zich raden 2-2. Een voetbalgevecht op echt gras ontstond. Een heerlijke volley van Patrick Donkervoort werd van de doellijn gekopt. In de 70e min klapte de buitenspelval van de thuisclub verkeerd open. David Scholte was er door, behield het overzicht en gunde de goal aan Patrick Donkervoort 2-3. De thuisclub speelde alles of niets en het werd niets. Joop de Bruin was aan zijn vaste bewaker ontsnapt, was niet zelfzuchtig, bediende Faisal Kaouass en de aanvaller bepaalde de eindstand op 2-4.
” Met 6 punten uit drie wedstrijden daar kunnen we tevreden over zijn. Ik had niet het gevoel gehad dat we zouden verliezen. Maar het moest van ver komen. ” Aldus Joop de Bruin na afloop van de wedstrijd, Volgende week zaterdag 14 oktober speelt De Merino’s thuis de derby tegen Bennekom, aanvang 14:30 uur.

Bronvermelding: voetbaleentwee.nl