De Merino’s speelt aanstaande zaterdag in eigen huis. Het is de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Sliedrecht is te gast op Sportpark De Groene Velden I.
De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter W.H. Kuijntjes.
De inwoner van Brakel fluit om 14:30 uur voor de aftrap.
De wedstrijdbal wordt geschonken door EnerSolar, een bedrijf dat zonnestroomsystemen verkoopt en Hengel Sport Vereniging De Rietvoorn.

Algemeen
Sliedrecht is opgericht op 1 maart 1912, dus deze vereniging is al meer dan 105 jaar oud.
De club telt 1100 leden en heeft 60 teams in de competitie.
Sliedrecht heeft ook een Business Club van ongeveer 100 begunstigers. De blauw-witten werken hun thuiswedstrijden af op Sportpark De Lockhorst. Het 1e elftal wordt getraind door Michel Langerak.

Vorig seizoen
De Merino’s zette tot aan de winterstop een zeer goede reeks neer en stond op een uitstekende 2e plaats net achter de kampioen AFC en behaalde 26 punten uit 13 wedstrijden.
Echter na de winterstop werden er door diverse schorsingen en blessures maar 8 punten gehaald en zo eindigde men op een teleurstellende 10e plaats.
Sliedrecht speelde vorig seizoen voor het eerst in de hoofdklasse, maar na 1 seizoen was degradatie al een feit. Ze eindigden op een 13e plaats en moesten daardoor nacompetitie spelen. In de 1e wedstrijd werd van Montfoort met 6-1 gewonnen, maar door de nederlaag tegen Nootdorp was Sliedrecht gedegradeerd.

Mutaties De Merino’s
Afgelopen zomer vertrokken o.a. spelers als Omar Riani (Scherpenzeel) en Mikula Ristic (JSV Nieuwegein) uit Veenendaal. Daartegenover staat wel de komst van Remco Kuijsten (VRC), Yannick Mannen (WAVV), Patrick Paschedag en Salah Issaoui (GVVV), Faisal Kaouass (DUNO D.), Altay Tomruk (FC Jeugd) en Eralfelino Lopez (PSV Poortugaal). Uit het 2e elftal werd Michiel Schouten aan de selectie toegevoegd.

Indeling en wedstrijden
Wij zijn dit seizoen in de 1e klasse C (Zuid 1) ingedeeld. Oude bekenden van vorig seizoen zijn SVL, DTS Ede, Woudenberg en Montfoort. Er zijn ook een aantal nieuwe clubs, Delta Sports ’95 uit Houten, DHSC uit Utrecht, GJS uit Gorinchem, GRC-14 uit Giessen en Bennekom. Een paar jaar geleden speelden we al tegen DUNO uit Doorwerth, WNC uit Waardenburg, LRC uit Leerdam en Sliedrecht.
Sliedrecht is voor De Merino’s een “oude bekende” want beide teams kwamen elkaar ook twee seizoenen geleden tegen in de eerste klasse A. De Merino’s won destijds door een doelpunt van Patrick v.d. Berkt met 1-0, later in het seizoen werd de uitwedstrijd met 2-0 verloren. Sliedrecht degradeerde vorig seizoen uit de hoofdklasse.
De voorbereiding had wisselend succes: Vriendschappelijk werd van SWZ Boso Sneek, Go Ahead Kampen en VRC gewonnen, maar van Renswoude en Bennekom werd verloren. Voor de beker werd verloren van SDVB, maar werd gewonnen van CJVV en Renswoude. Hierdoor zijn we door naar de volgende bekerronde.
Sliedrecht speelde vijf vriendschappelijk wedstrijden, waarvan het er drie won en twee keer verloor. In de beker werd er twee keer gewonnen tegen 2e klasser cvv Zwervers en Hardinxveld en een keer gelijk gespeeld tegen 1e klasser Nieuw Lekkerland. Ook Sliedrecht is hierdoor naar de volgende bekerronde.