Al 53 jaar is Co van de Weerdhof betrokken bij het schoolvoetbal. De loting werd in het begin gedaan aan de keukentafel in huize Van de Weerdhof. Tegenwoordig doen ze dat in de bestuurskamers van de diverse voetbalclubs, die in toerbeurt het prestigieuze toernooi mogen organiseren.

Dit jaar stelt De Merino’s haar accommodatie ter beschikking aan het schoolvoetbaltoernooi. De wedstrijden worden gespeeld vanaf 9 maart op Sportpark De Groene Velden. Co van de Weerdhof heeft de speeldagen en de aanvangstijden weer prima voor elkaar: “De speeldagen zijn op 9,12,16,19, 23 en 26 maart en op 6 april. De meisjes beginnen om 16.30 uur, de jongens om 17.00 uur. Op 9 april houden we een eventuele inhaaldag. De crossfinales zijn van 13 tot 16 april, de halve finales van 20 tot 23 april. Op Koningsdag is de finale van de meisjes om 14.00 uur en van de jongens om 15.00 uur.”

Loting

We zitten in de bestuurskamer van de Merino’s en aanwezig zijn Aart van de Weert en Gert van de Pol van Stichting Oranjedag, Co en Hennie van de Weerdhof en voorzitter Chris van den Dikkenberg van De Merino’s. De loting verliep als volgt:
Poule A : De Burcht 1, ‘t Speelkwartier, Montessori Aan de basis, De Ceder 1, De Grondtoon, Wereld Kidz Balans en de Vuurvlinder 2.
Poule B: het Erf, Wereld Kidz Petenbos, Alex, De Schakel, De Ceder 2, het Baken 1 en de Rehobothschool.
Poule C: Achtbaan, Patrimoniumschool, de Burcht 2, de Vuurvlinder 1, het Baken 2 en de Juliana van Stolbergschool.
Poule D: SBO De Windroos, Prinses Beatrixschool, Tamim, De Bron, De Plantage en Max.
Bij de meisjes: Poule A: Prinses Beatrixschool, De Schakel, De Burcht, De Ceder, Het Baken en de Vuurvlinder.
Poule B: ‘t Speelkwartier, het Erf, De Grondtoon, Patrimoniumschool en de Rehobothschool. Hennie van de Weerdhof tekent alles haarfijn op, dat doet ze al ruim 40 jaar: “We maken papiertjes met de namen van de scholen, die doen we in een zwarte zak en de afgevaardigden trekken om de beurt een naam uit het zakje. Ik deel ze dan in en zo komen we tot de poules. Dit jaar hebben we 4 poules bij de jongens met 26 teams en twee poules bij de meisjes met 11 teams.” Al 54 jaar organiseert Veenendaal het schoolvoetbaltoernooi voor leerlingen van groep 5 tot en met 8. Vorig jaar waren de finalisten het Speelkwartier en het Baken en bij de meisjes de Patrimoniumschool en het Erf. Het is op Koningsdag altijd een feestelijke gebeurtenis en ze hebben niet te klagen over belangstelling.

Ouders, grootouders, zusters en broers, bekenden, buren, klasgenoten, vriendjes en vriendinnetjes: ze zijn er allemaal.