Op Koningsdag spelen zowel de meisjes (14.00 uur) als de jongens (15.00 uur) van basisschool de Vuurvlinder in de schoolvoetbalfinales bij vv de Merino’s op Sportpark De Groene Velden.

16 april speelden de meisjes in de halve finale tegen Het Speelkwartier. Het werd een wedstrijd vol passie en strijd en met ware teamgeest werd er in de tweede helft dan toch uiteindelijk gescoord. En toen het eerste doelpunt eenmaal gemaakt was, volgden er meer. Uiteindelijk resulteerde dat in een 4-1 winst voor De Vuurvlinder. De meiden mogen zich opmaken voor een zinderende finale tegen De Ceder ,die in de andere halve finale te sterk was voor Het Erf.

Bij de jongens was het helemaal spannend. Het Baken was zoals altijd een geduchte tegenstander en na 40 minuten stond er 1-1 op het scorebord. Mede dankzij een fantastische redding van de keeper van Het Baken die voor een flink applaus langs de kant zorgde. Helaas kon hij in de verlenging niet voorkomen dat De Vuurvlinder via een strafschop op 2-1 kwam en zich dus plaatste voor de finale. Daarin wacht het team van De Rehoboth, dat de andere halve finale wist te winnen van Het Speelkwartier.

Op Koningsdag worden de finales gespeeld waarbij iedereen van harte welkom is om te kijken naar deze sportieve teams!