Merino’s is er niet in geslaagd punten mee te nemen uit Ede. Één doelpunt van DTS Ede bleek voldoende voor de overwinning. De wedstrijd was zeer sportief maar van een matig niveau en vooral in de passing waren beide teams zeer onzorgvuldig. Het pietluttig fluiten van scheidsrechter Beumer uit Dongen hielp daarin ook niet mee. Hij gaf aan de de Merino’s maar liefst 5 gele en 1 rode kaart. Deze man is niet capabel om wedstrijden op dit niveau te leiden. Het eerste werkelijke gevaar in de wedstrijd kwam op naam van de thuisclub.
Een voorzet van Jamal Ouassif werd door Jasper Verstraten naast gekopt. Korte tijd later was het Jeroen Vrolijk die een afstandsschot moest keren. Alleen de corners van Merino’s zorgde voor enige onrust bij de Edenaren. Na goed een half uur spelen werd de brilstand doorbroken. Anour Tmim vond -de op randje buitenspel staande- Jamal Ouassif en de ex Valleivogel scoorde de 1-0. Op slag van rust pech voor de Merino’s. Jurrien van de Horst vond Jos Henken maar de middenvelder zag zijn inzet op de paal belanden.
In het tweede bedrijf ging Merino’s op zoek naar meer. Het spel was echter te slordig om de defensie van DTS Ede te doen wankelen. Het hoogtepunt in de tweede 45 minuten kwam op naam van de thuisclub. Keeper Vrolijk zag dat de lat redding bracht bij een goed genomen vrije trap van Jasper Verstraten. Gescoord werd er niet meer en zo kon de thuisclub drie punten bijschrijven in een niet al te beste wedstrijd van beide kanten. Wie zich aanpaste aan het niveau van de wedstrijd was arbiter Beumer. Wellicht door de mist was de arbiter niet geheel scherp. Om dit te compenseren toonde hij zijn gezag door middels het strooien van kaarten.
Merino’s moet zich deze week herpakken. Woudenberg is zaterdag 9 december de volgende opponent. Deze thuiswedstrijd moet in winst worden omgezet om niet te ver weg te zakken op de ranglijst, aanvang 14:30 uur

Bronvermelding: voetbaleentwee.nl