Een mat De Merino’s heeft tegen DTS Ede niet veel laten zien. Ondanks dat de bezoekers uit Ede niet best speelden, waren de Veenendalers niet bij machte om daadkrachtig te zijn. Het verloor dan ook met 1-2 en het was voor de ploeg van Henne Oostermeijer extra zuur dat de winnende treffer in de blessuretijd viel.
De bezoekers die ondanks de warme temperaturen naar het sportpark waren gekomen, konden zaterdagmiddag slechts van een moment echt genieten. De vrije trap in de tachtigste minuut van Jurrien v.d. Horst was er eentje van grote schoonheid en de bal in de kruising betekende dan ook de 1-1. Schrikbarend genoeg was dit slechts het eerste schot op doel en dat met nog slechts tien minuten op de klok. “De intentie was er wel”, verontschuldigde verdediger Jos Henken zich. “Alleen het was super warm en het lukte gewoon niet. Waar het de laatste weken steeds beter gaat, was het vandaag simpelweg niet goed.”
Daar drukte de mandekker van De Merino’s het nog zachtjes uit. Na een snelle achterstand, wat leek op een buitenspelgoal, kreeg de thuisploeg van DTS Ede de bal, maar daar deed het vervolgens weinig mee. Tot aan de zestien kon De Merino’s het projectiel nog naar een ploeggenoot spelen, alleen ging het daarna vervolgens mis.
Door twee uitstekende onderscheppingen van de sterk spelende Henken bleef er lang een 0-1 tussenstand op het bord staan en leek Jurrien v.d. Horst een punt te redden. Leek, want in de slotseconde viel de 1-2. Opnieuw buitenspel, wist Henken zeker. Zelfs zij zeiden dat beide doelpunten eigenlijk ongeldig waren. Dat zegt toch genoeg.
Voor De Merino’s is het nu uitzingen. De ploeg speelt nergens meer voor en ook de spelers lijken toe te zijn aan het nieuwe seizoen. Zo ging dinsdag de training niet door in verband met teveel afmeldingen. Dit seizoen is niet ons seizoe, aldus Jos. Dat komt door een samenloop van omstandigheden. Toch willen wij het jaar goed afsluiten. Dat zijn we ook naar Oostermeijer verplicht. Zaterdag 28 april speelt De Merino’s wederom een thuiswedstrijd en wel tegen Woudenberg, aanvang 14:30 uur.