In de Dug-Out met Ryan Holman

Merino’s speler Ryan Holman zit in zijn nadagen van zijn voetbalcarrière. De ex-jeugdinternational hoopt nog twee jaar te kunnen spelen maar is zich er terdege van bewust dat zijn voetbalschoenen ook wel eens eerder dan gepland aan de wilgen kunnen bungelen. De re-integratiespecialist brengt via herstelprogramma’s mensen weer terug op de werkvloer. De 31e jarige linksachter moest zelf ook een herstelprogramma doorlopen, maar dan op sportief gebied. Samen met Hans Bloo van Sportfyiotherapie PMI Rembrandt is er hard gewerkt aan zijn herstel. “Lopende het vorige seizoen kreeg ik steeds meer te maken met fysieke ongemakken. Zo zeer zelfs dat ik er bijna een half jaar heb uitgelegen. Pijnvrij spelen zit er voor mij niet meer in. Tot op heden gaat het goed en maak ik mijn minuten weer.” Acteren op een lager niveau met wat minder trainingsarbeid is geen optie voor voormalig Willem 2 speler. “ Nee, spelen in de 3e of 4e klasse zie ik niet zitten. Er zijn afspraken gemaakt met trainer Henne Oostermeijer over mijn trainingsbelasting. Ik merk vanuit de spelersgroep waardering dat ik er bij ben. Dit sterkt mij enorm om door te gaan. De grappen als ik weer als langste op de behandeltafel lig, het groepsgevoel en de wedstrijdspanning ik kan de voetballerij nog niet missen. Met Merino’s nacompetitie spelen voor promotie, dat zou een mooi afscheid zijn.” In het verleden moest Holman ook afscheid nemen van het betaalde voetbal.

“ Ik heb tien jaar in de opleidingsinstituten van het betaald voetbal mogen kijken. Als jeugdinternational van Feyenoord toernooien in het buitenland gespeeld. Samen gespeeld met grote talenten onder leiding van vakmensen die hun sporen hebben verdiend in het profvoetbal. Via Willem2 heb ik mijn debuut gemaakt in de Kuip dat zijn momenten die je als voetballer heel je leven bij je draagt. Het afscheid was lastig. Toch kijk ik teug op een mooie periode in mijn leven. Wanneer in nu Leroy Fer of Jonathan de Guzman tegen het lijf loop kletsen we wat bij. Deze momenten koester ik. Er zijn er maar heel weinig die de top halen. “

Met zoveel ervaring bij Betaald Voetbal Organisaties horen we hier een geboren trainer aan het woord; “ Op dit moment ben ik vrijdagmiddag actief bij de G.V.V.V Voetbal Academie.

Zeer leuk om te doen. Het trainersvak is een complex verhaal al wordt het door sommige wel iets te ingewikkeld gemaakt. Vooral de factor tijd speelt voor mij een belemmerende rol.

Samen met mijn vriendin Charon vormen we een jong gezin met twee kinderen en dat dit druk is behoeft geen uitleg, denk ik. Wellicht wanneer de jongste gaat voetballen dat je erin wordt meegezogen. De trainingscursussen volgen dan vanzelf. “

Bronvermelding: voetbaleentwee.nl