Op een gezellig en druk sportpark van De Merino’s trapte Burgemeester Piet Zoon af en de meisjes van De Vuurvlinder en De Ceder begonnen om 14.10 uur op Koningsdag aan de finale van het Hardeman Schoolvoetbaltoernooi. Het publiek was in grote getale aanwezig en zag De Ceder winnen met 4-0 van de Vuurvlinder.
De Vuurvlinder haalde de finale door op 16 april met 4-1 van de het Speelkwartier te winnen. De Ceder haalde de finale door in de halve finale te winnen van Het Erf. De finale werd gespeeld op het scherp van de snede en de meisjes waren aan beide kanten nerveus en gespannen. Het duel ging op en neer totdat Anora van Loon de bal in haar handen nam, terwijl het een keepersbal was. Scheidsrechter Theo van de Bovenkamp kon niets anders doen dan een penalty geven. Die werd benut door Noa Zorgdrager, de sterspeler van De Ceder.
Er werden verbeten duels uitgevochten onder aanmoediging van publiek, begeleiders, schoolvrienden en vriendinnen. Noa nam een vrije trap die op de lat belandde en terug het veld in stuiterde, de bal rolde voor de voeten van Anna van Ginkel en ze scoorde met een prachtig diagonaal schot de 2-0 voor De Ceder. Toen was de wedstrijd al gespeeld. De Vuurvlinder probeerde het nog wel, maar het geloof was eruit. Begeleider Marcel van Bemmel van De Ceder was complimenteus tegenover zijn speelsters, dit in tegenstelling tot Mart van Roon, die uitstraalde dat zijn meisjes niets goeds konden doen. Noa raakte nog een keer de paal, maar even later slalomde ze met de bal door de verdediging van De Vuurvlinder en scoorde de 3-0.
De Vuurvlinder gaf het op en sommige meisjes huilden van teleurstelling. Noa maakte ook nog voor alle zekerheid even de 4-0. De Ceder was in dit duel de terechte winnaar en mocht de beker-met-de-grote-oren mee naar school nemen.

De jongens van de Vuurvlinder hadden de finale bereikt door de torenhoge favoriet Het Baken 1 met 2-1 te verslaan. Daar was wel een verlenging voor nodig. De Rehobothschool had zich al eerder geplaatst en zo stonden beide scholen in de finale op Koningsdag, op Sportpark de Groene Velden bij de Merino’s.
Na het officiële gedeelte en de aftrap van burgemeester Piet Zoon, begon de wedstrijd om de begeerde wisselbeker tussen twee scholen die dit jaar als beste gepresteerd hadden.
De Vuurvlinder zette de toon met aanvallend voetbal en waren wat agressiever in de duels. Al snel volgde er een mooi lopende aanval met als resultaat een diagonaal schot van Cil Massting in de verre hoek, waar de keeper van de Rehoboth geen antwoord op had. 1-0 voor de Vuurvlinder. De begeleiders Gerrit van den Brink en Rogier ten Brink waren zeer tevreden met het vertoonde spel van hun team en de complimentjes waren niet van de lucht. Net voor het rustsignaal scoorde Dylivio Frankel met een mooi afstandschot. Ruststand 2-0 in het voordeel van de Vuurvlinder.
Na de wisseling probeerde de Rehoboth de achterstand weg te werken maar de Vuurvlinder gaf geen krimp en heerste in het 16 meter gebied. Er volgde nog enkele overtredingen, te wijten aan wat onbesuisd gedrag, maar scheidsrechter Ruben Bargeman hield het uitstekend in de hand. Het was een spannende wedstrijd, waarbij de Vuurvlinder de gelukkigste was in het maken van doelpunten. Beide teams verdienen een compliment voor de wijze waarop ze de finale behaald hebben en voor de leuke wedstrijd die ze het toegestroomde publiek voorschotelde. Bij de uitreiking van de prijzen, meesterlijk gedirigeerd door burgemeester Piet Zoon, werden zowel de winnaars als de verliezers van de finale in het zonnetje gezet. Sport kenmerkt zich door winst en verlies, met beiden moet men leren omgaan.

Bronvermelding: www.rijnpost.nl