Onder aanvoering van Aron Veldhuizen is De Merino’s erin geslaagd af te rekenen met Lunteren. De Merino’s waren 75 minuten de bovenliggende partij, ze hadden spits Rick Degenaar in bedwang en scoorden vier keer. Twee doelpunten kwamen op naam van Veldhuizen, die daarmee opnieuw zijn ploeg op sleeptouw nam.

De vergelijking met Dirk Kuyt is al snel gemaakt als je Veldhuizen op het veld bezig ziet. Hij rent, sleurt, jaagt op elke bal en is daarnaast ook nog eens een echte teamspeler. In het begin van het seizoen was dit al het geval, toen hij net was overgekomen van DOVO. “Toen wilde ik echt alles voor het team doen”, blikte de aanvaller na de 4-0 overwinning terug. “Hierdoor kwam ik energie tekort in de zestien en scoorde ik weinig. Sinds ik daar slimmer mee om ga, weet ik zelf ook het net te vinden.”
In nog geen half seizoen is het Veldhuizen dan ook gelukt de harten te stelen van de De Merino’s-fans. Zijn werklust en drive werken aanstekelijk en dit was zaterdagmiddag niet anders. Toch waren het Vincent van de Weerdhof en Aron de Koning die verantwoordelijk waren voor de 1-0. Na een voorzet van eerstgenoemde, kopte De Koning snoeihard de openingstreffer achter de doelman.
Tot aan de rust ging het spel op en neer, maar was de thuisploeg wel de betere partij. “Alleen zij hebben Degenaar voorin rondlopen”, blikte Veldhuizen terug. “Je weet dat hij elk moment kan scoren, maar hij zat in de zak bij Jos Henken. Die speelde echt als een beest.”
Het eerste kwartier na rust had De Merino’s het moeilijk met de bezoekers. Doordat de 2-0 maar niet op het scorebord kwam, geloofde Lunteren in een resultaat. Een schot op de paal betekende dan ook een serieuze waarschuwing en daarna leek de Gaasbeek-brigade weer bij de les. Joop de Bruin zorgde voor rust in de ploeg; zijn schot na een uur spelen was houdbaar, maar ging door de benen van de keeper.
Door twee doelpunten van de man in vorm kwam de eindstand op 4-0 en dat was volgens de hoofdrolspeler dik verdiend. “Lunteren is een prima ploeg, maar wij hebben verdedigend gezien onze beste wedstrijd gespeeld. Degenaar kwam niet in de wedstrijd en wij weten dat we aanvallend altijd scoren.”
Dat komt door het koningskoppel De Koning – Veldhuizen. Beiden weten veelvuldig het net te vinden en samen gaan ze uitmaken wie topscorer van de ploeg wordt. “Daar ben ik niet mee bezig”, glunderde Veldhuizen. “Natuurlijk ben ik spits en wil ik altijd scoren, maar als De Koning hem maakt…ben ik ook blij. Ik zou hem ook gewoon op hem afgeven als hij er beter voorstaat.”
Dat deed Przemek Szeller in de blessuretijd niet en daardoor kon Veldhuizen niet net als vorige week een hattrick maken. “Ach, ik snap wel dat hij zelf schoot. Hij kwam als wisselspeler in het veld en wil zich bewijzen. Of ik dan boos wordt? Nee, ik heb hem zelfs een high five gegeven”, aldus de teamspeler pur sang. “We moeten het uiteindelijk toch met z’n allen doen.” Dit was de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop.
Zaterdag 7 december speelt De Merino’s een uitwedstrijd tegen ASV Dronten dat afgelopen zaterdag verrassend verloor tegen Veensche Boys. Aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur op Sportpark Burgemeester Dekker in Dronten. Op zaterdag 14 december is dan de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen koploper Batavia ’90 uit Lelystad, aanvang 15:00 uur.

Foto’s zijn van Ted Walker en verslag van Veenendaalse Krant.