Aan de hand van de eerste elftalspelers van Valleivogels betraden de G-spelers van genoemde vereniging het veld. Het betrof hier een landelijke actie voor G-voetbal. In een niet al te hoogstaande derby bleek De Valleivogels de baas over De Merino’s. De Merino’s, veel hoger geklasseerd dan De Valleivogels in de 2e klasse G (Oost) had al in de derde minuut van de wedstrijd op voorsprong kunnen komen. Na een voorzet vanaf de linkervleugel werd de bal tegen de lat gekopt. Op nog een serieuze aanval aan het eind van de eerste helft na, waren dit de wapenfeiten van De Merino’s. De Valleivogels nam het heft in handen.

Niet met oogstrelend voetbal en snel combinatiespel, maar met veel inzet heerste De Valleivogels over de Veenendaalse ploeg. De Merino’s werd geen meter ruimte gegeven om de bal al combinerend rond te laten gaan. Daarnaast kwam de thuisploeg veel vaker voor het doel van keeper Koen Hagelstein. Na een paar maal in riante posities de bal hoog over het doel van de Veenendaalse ploeg te hebben geschoten was het in de 30ste minuut wel raak. De Valleivogels nam volledig verdiend een 1-0 voorsprong. Komende vanaf de rechter aanvalsvleugel werkte Rik van Eem de bal diagonaal voorbij de graaiende handen van de oud- DOVO doelman. De thuisploeg gaf ook na de voorsprong de ploeg uit Veenendaal geen kans om een goede of een gevaarlijke aanval op te zetten. Vlak voor het einde van de eerste helft werd aan Veenendaalse zijde zonder succes op doel geschoten.

Ook in de tweede helft was het De Valleivogels dat De Merino’s weinig kans tot voetballen gaf. En het creëerde zelf nog een aantal kansen. Met wat meer scherpte had de thuisploeg de score nog hoger kunnen doen uitvallen. Goede kansen werden om zeep geholpen. De Merino’s zorgde in het laatste kwart voor meer gevaar voor het Scherpenzeelse doel. Dat resulteerde in de 89ste minuut in de gelijkmaker. In een mêlee aan spelers werd de bal door Przemek Szeller achter de Scherpenzeelse doelman geschoten. De ploeg van trainer Jan Gaasbeek ging vervolgens op jacht naar de 2-1 voorsprong, maar liep daarbij in het mes van de Valleivogels. Het was Rik Huijser die van dichtbij Koen Hagelstein kansloos liet. Een verdiende zege voor De Valleivogels op inzet en wilskracht binnengehaald.

De Merino’s speelt zaterdag 9 november thuis tegen Be Quick Z., aanvang 14:30 uur.

Bronvermelding: www.rijnpost.nl