De Merino’s is er niet in geslaagd om kampioens kandidaat NSC Nijkerk punten afhandig te maken. Punten die hard nodig zijn nu de gedoodverfde degradant Enter Vooruit op stoom lijkt te komen. De bezoekers toonden in de eerste helft het meeste initiatief. Gevaar ontstond vanuit standaardsituaties. Het was Jeroen Vrolijk die in een één tegen één situatie de zaak meester bleef. Ook keerde de deze week vader geworden doelman nog een knap ingeschoten vrije trap.

Al deze inspanningen bleken niet voldoende om ongeschonden de eerste 45 minuten door te komen. Na een half uur brak het noodweer los en door de harde regen en de storm werd het voetballen onmogelijk gemaakt. Het wachten was op scheidsrechter de Vries die de wedstrijd tijdelijk zou stilleggen, maar hij liet doorspelen en zodoende kon NSC vlak voor rust de 0-1 scoren. Een vrije trap vanaf 25 meter kon Jeroen Vrolijk door het slechte weer en zicht niet zien aankomen.
In tweede helft was het duel meer in balans. Beide teams hadden een droog tenue aangetrokken.
Al waren de grootste kansen voor de gasten uit Nijkerk. In de laatste minuut gooide NSC het duel op slot 0-2. Ondanks de wind mee in de tweede helft heeft de Merino’s aanvallend te weinig gecreëerd om echt aanspraken te maken op meer. Eindstand 0-2.

Zaterdag 16 maart speelt De Merino’s een uitwedstrijd tegen DTS Ede, aanvang: 15:00 uur

Bronvermelding: voetbaleentwee.nl