De Merino’s verloor zaterdagmiddag van de nieuwe koploper DUNO met 1-3. Een nederlaag waar na 90 minuten voetbal weinig of niets op viel af te dingen.
In het eerste bedrijf kon de thuisclub DUNO nog aardig bijbenen. De kleine kansen die DUNO wist te creëren werden door doelman Jeroen Vrolijk onschadelijk gemaakt. Merino’s wist alleen via Jurriën van de Horst voor rust voor gevaar te zorgen. Ruststand 0-0.
Na de onderbreking was het DUNO die in de 54e minuut de wedstrijd wist open te breken 0-1. Een heerlijke solo vanaf eigen helft verdubbelde de marge in het voordeel van de bezoekers 0-2. Nadat Vrolijk erger had voorkomen was het Faisal Kaouass die op aangeven van Anass Lahnine de 1-2 op de schoen had maar de snelle aanvaller verzuimde dit. De aansluitingstreffer kwam er. Joop de Bruin wist met droge schuiver de DUNO keeper te verrassen. Merino’s moest met behulp van de lat en een bal van lijn het vege lijf redden. Toen DUNO na een fout op het middenveld kon doorstomen en de 1-3 scoorde was het klaar voor de Merino’s. “ Het was duidelijk de beste tegenstander waar we tot nu toe tegen hebben gespeeld. Een verdiende nederlaag.” Aldus teammanager Edwin van Appeldoorn.
Zaterdag 2 december speelt De Merino’s een uitwedstrijd in Ede tegen DTS ’35, aanvang 15:00 uur.