De Merino’s was dicht bij een stunt om het ambitieuze DHSC een hak te zetten maar kon niet voorkomen dat in de slotminuut de gelijkmaker werd gescoord.
Na een aftastend begin was het de thuisclub die als eerste voor gevaar kon zorgen. Anass Lahnine kopte rakelings naast en schot van Faisal Kaouass trof de paal. Aan de andere zijde moest Jurriën van de Horst handelend optreden door een bal van de doellijn te halen. In een gelijk op gaande wedstrijd werd er tot aan de rust niet meer gescoord.
Na rust wat het eerste wapenfeit voor DHSC. Ex prof Evander Sno zag zijn inzet gekeerd door Jeroen Vrolijk. In een stevige pot voetbal moest Vrolijk niet veel later ook in een één tegen één situatie zijn kwaliteiten tonen.
In het verloop van de wedstrijd kwam DHSC met 10 man te staan door twee maal geel. Toen Sno de ingevallen Salah Issaoui binnen de beruchte lijnen ten val bracht leek een stunt in de maak. Joop de bruin miste in eerste instantie van elf meter maar kreeg van de coulante arbiter een herkansing en deze was wel raak 1-0. Het was wachten tot de Merino’s definitief de trekker zou overhalen. Aan de man meer situatie kwam een einde toen ook Merino’s speler Pim Gardien met nog tien minuten te spelen vroegtijdig de kleedkamer kon opzoeken. De Utrechters persten er nog een laatste offensief uit en wisten de sterke keepende Jeroen Vrolijk met een frommel doelpunt te verschalken. Toen de kruitdampen waren opgedroogd kwam men tot de conclusie dat het wel een terechte uitslag was maar blijft zuur om in de laatste minuut een zege te moeten verspelen. Volgende week is De Merino’s vrij vanwege een inhaal- en bekerprogramma. Op zaterdag 18 november spelen ze uit in Giessen tegen GRC-14, aanvang 14:30 uur

Bronvermelding: voetbaleentwee.nl