Scherpenzeel won weer eens. Het slachtoffer was de Merino’s dat met 5-2 werd verslagen. Een nederlaag met grote gevolgen. DZC’68 won zijn wedstrijd waardoor De Merino’s zich moet melden in de nacompetitie. Merino’s bepaalde het spelbeeld in de beginfase. Met als gevolg een voorzet van David Scholte die tot tweemaal toe op de lat stuiterde. Lars ter Burg zag zijn inzet gekeerd door doelman Sjoerd van Elst. Het eerste echte gevaar voor Scherpenzeel was direct raak. Tevfik Ceyar drukte vanaf rand zestien – in de 23e min – beheerst af 1-0. Arien Bakkenes verliet direct hierna het speelveld vanwege een tackle in de eerste minuten. Patrick Donkervoort en Ali Edan probeerde namens beide partijen gevaar te stichten maar gescoord werd er niet meer in de eerste 45 minuten.

In de 53e minuut dé kans voor de bezoekers. Jamal Bendadi bracht Przemek Szeller in stelling. De spits zag zijn inzet via de lat over gaan. Het was dan ook een domper toen Rinke Rozema de bal niet veel later snoeihard achter Jeroen Vrolijk schoot 2-0. Na eerst een levensgrote kans verprutst te hebben werd in de 68e min de genadeklap uitgedeeld. Tevfik Ceyar en Ismail Ouaddouh alleen op de keeper af. De laatstgenoemde mocht de bal binnen tikken 3-0. Met nog 15 min officiële speeltijd bracht Marco de Gooijer het geloof in een goede afloop terug 3-1. Gescoord werd er nog volop maar tot het ontlopen van de nacompetitie kwam het niet voor de De Merino’s. Danny Stomphorst en Michel de Kruif namens Scherpenzeel. Tussen de treffers door was Patrick Donkervoort trefzeker. Eindstand 5-2.

Zaterdag 1 juni speelt De Merino’s haar 1e wedstrijd thuis in de nacompetitie tegen 2e klasser Lelystad ’67, aanvang 14:30 uur.

Bronvermelding: voetbaleentwee.nl