Op een regenachtige middag in Amsterdam-Noord mocht De Merino’s aantreden tegen 3e klasser SV Kadoelen voor de 2e ronde van de beker. Een veld gelegen langs de A10, relatief open met wat bomen zonder blad. De bladeren lagen in de 16 meter van 1 van de doelgebieden. Op papier zou dit een eenvoudige middag voor de blauw witte brigade moeten worden en dat bleek achteraf ook zo.

Een warming-up in de stromende regen op een verouderd kunstgrasveld. Een dug-out met slechts 8 stoelen, maar wel een sfeervolle kantine. Een ambiance voor een echte bekerwedstrijd.
Het begin was voor de Kadoelen, die via hun nummer 16 het eerste schot mochten lossen in de 2e minuut, maar de bal verdween bijna op het hockeyveld achter het Sportpark van de 3e klasser. Daarna was het De Merino’s dat de lakens uitdeelde, maar zeker niet florissant speelde. Een voorzet van Ristic aan de linkerkant ging hoog voor, maar helaas was er niemand bij de 2e paal aanwezig. Dezelfde Ristic wist in de 10e minuut een rebound niet in het net te krijgen, maar schoot hard op de keeper. Na een steekbal van Joop de Bruin werd Jamal Bendadi aan het werk gezet, maar deze schoot net naast. Na 25% van de wedstrijd werd een kopbal van Sebastiaan Klein gekeerd door de Oudshoorn van de lijn. Twee minuten later kreeg Lahnine aan de linkerkant van de goal de bal, maar schoot hem 20 meter naast. Zoveel kansjes, dan ga je toch aan een doelpunt denken? Deze kwam net voor het verstrijken van het 1e half uur. David Scholte zette een een-twee op met Mikula Ristic. David behield het overzicht en zag op de 11 meter stip Jurrien van der Horst vrij staan die de 0-1 aantekende. Dat Jurrien er zin in had, bleek 5 minuten later toen hij aanlegde van buiten de 16 meter en met een halfhoge schuiver de bal in de verre hoek krulde. Het was niet allemaal even goed, maar De Merino’s kon simpelweg hier niet verliezen. Het verschil in veldspel was erg groot. Anass Lahnine bleek vandaag vanaf nummer 10 over een bijzondere gave te beschikken. Vanuit zijn ooghoek zag hij de keeper van de Kadoelen niet geheel goed in zijn goal staan. Hij beroerde de bal met zijn rechterbeen zo dat hij over de keeper heenvloog in de verre bovenhoek. Het had nog 1-3 kunnen worden als de nummer 11, Van Ankeren, niet 1 op 1 had gefaald voor keeper Vrolijk. Het schot verdween net over de doellat. Na exact 45 minuten vond de scheidsrechter het voldoende en zochten de spelers de warme kleedkamer op.

Trainer Oostermeijer wisselde in de rust driemaal. Jamal Bendadi, Anass Lahnine en Patrick van de Berkt bleven in de kleedkamer achter en voor hen in de plaats kwamen Patrick Donkervoort, Omar Riani en Maik Veenendaal. De oudste speler in de selectie, Jeffrey Terschegget, gaf aan dat Maik Veenendaal een plaats verdiende vanwege zijn inzet tijdens trainingen en bleef zodoende zelf aan de kant met de reserve keeper Erik Petrus. Besproken werd rust te bewaren, naar een blauwe te spelen en bij voorkeur over de grond. Dat lukte vrij aardig. Het was Ristic die zijn 1e van de middag liet aantekenen na een voorzet van de net ingevallen Donkervoort. Daarna nam De Merino’s even gas terug, wat de gastheren direct 2 kleine kansjes opleverde via Landrij (schot net over) en Van Ankeren (kopte net over). Toen de zon lichtjes begon te schijnen begon de schapenmachine weer te draaien. Dat leverde soms leuk voetbal en fraaie combinaties op. De gastheren waren moegespeeld. Nadat David Scholte de bal bij Ristic had bezorgd was de spits niet zelfzuchtig en gaf Donkervoort de mogelijkheid om de 0-5 aan te tekenen. Donkervoort schoot de bal hard achter de keeper. Uit een counter was het Sebastiaan Klein die de bal hard tegen de paal aanschoot en uit een corner was het Pim Gardien die zijn hoofd niet goed tegen de bal kreeg. Net voordat het uur geslagen had kwam de Landrij (nummer 7) gevaarlijk de 16 meter in, maar Vrolijk keerde met zijn onderbeen de bal. Net na het uur was het de nummer 4 (Azaoumi) die zijn schot net over zag gaan. De Merino’s bleef zodoende nog steeds zonder tegendoelpunt in de beker. Verdediger Jos Henken hield de verdediging goed gesloten samen met zijn kompanen en keeper Vrolijk. Op 20 minuten voor het einde kwam er een uitgelezen kans voor Riani op 22 meter van de goal middels een vrije bal. Onze specialist lifte de bal leep over de muur en met een lage stuit op het gladde veld verdween de bal achter de keeper, 0-6. Het slotakkoord kwam van Mikula Ristic. De bal van Joop de Bruin kwam bij Sebastiaan Klein die knap kapte en met een goede pass de bal bij Ristic bracht, 0-7. Een zevenklapper was het einde van deze bekerwedstrijd. De Merino’s speelt hierdoor in de tussenronde op 17 december 2016 thuis tegen hoofdklasser Swift die 3e klasser DCG met 4-1 versloeg. Vorig jaar de ploeg die De Merino’s uit de beker schoot dankzij een laat doelpunt op 2e paasdag.

Komende zaterdag weer om het andere ‘echie’ en wel tegen Roda’46 om 14.30 uur op Sportpark De Groene Velden. De nummer 3 zal voor de winterstop alle zeilen bij moeten zetten om bovenin mee te blijven draaien.

Opstelling De Merino’s:
Vrolijk; Gardien, Van de Berkt (Veenendaal), Henken, De Bruin; Scholte, Van der Horst, Lahnine (Riani); Klein, Ristic (Bendadi)