De wedstrijd van vandaag was er een om gauw te vergeten. De Merino’s kwam voor een resultaat en DTS Ede was vandaag niet bij machte om dit te voorkomen. Wat volgde was een wedstrijd zonder noemenswaardige kansen. De uitslag was dan ook een meer dan logisch gevolg.

Vandaag ontving DTS Ede op Sportpark Inschoten De Merino ’s. Een heuse regio derby. Daarnaast hadden de Edenaren nog iets goed te maken. Destijds werd het heenduel in Veenendaal met 2-1 verloren. Sinds die tijd is er echter wel wat veranderd. DTS Ede is momenteel terug te vinden in de top van de ranglijst, waar De Merino ’s nog steeds moet vechten voor lijfsbehoud.

Genoeg ingrediënten voor een leuke wedstrijd zou je verwachten. Hoe anders verliep deze wedstrijd. De Merino ’s zaten vanaf het begin er kort op. Dat leidde er mede toe dat de Edenaren niet aan hun vertrouwde combinatie voetbal toe kwamen. DTS Ede was te afwachtend en te onrustig. De thuisploeg werd kort op de huid gezeten en ging sloeg al gauw het middenveld over. Dit was eenvoudig te verdedigen door de gasten. Het duurde dan ook erg lang alvorens de Edenaren voor gevaar wisten te zorgen. Pas in de 36e minuut was het gevaarlijk middels een schot van Jesse Buikema, wat in de rebound door Anouar Tmim in de handen van doelman Jeroen Vrolijk werd geschoten. Niet veel later was er een zeldzame goede combinatie waarin Mohamed Laukili versnelde en enige tegenstanders omspeelde. Hij werd echter afgestopt door Jeffrey Terschegget, hetgeen hem op een gele prent kwam te staan. De vrije trap die volgde leverde niets op.

Na de rust was het voetballend zowaar nog minder. Juist De Merino ’s wist enige malen enige speldenprikken uit te delen. Maar defensief stond het goed bij DTS Ede. Het wilde wel, maar was te langzaam in de combinatie en te onrustig. De Merino ‘s, wat gekomen was voor een resultaat, paste nog wat trucks toe om de thuisploeg te vertragen, hetgeen effect sorteerde. DTS Ede kon geenszins aanspraak maken op de overwinning. Het bracht met Anas El Hassnaoui nog wel een aanvallende impuls, maar het zat er vandaag niet in. In de slotminuut was het dan toch nog bijna raak voor DTS Ede. Jamal Ouassif kroop goed tussen de laatste verdediger en de uitkomende de keeper bij een diepe bal, maar zag zijn poging net over de kruising gaan. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld totdat De Merino ’s nog eens aanzette. Sil Buikema maakte een overtreding en kon met rechtstreeks rood het veld verlaten. Het leek een zware straf. De tevens toegekende vrije trap werd door doelman Robin Franken uit de hoek gedoken en daarmee werd de terechte uitslag een feit.

Bronvermelding: voetbaleentwee.nl

Zaterdag 23 maart speelt De Merino’s thuis de belangrijke wedstrijd tegen DZC’68 uit Doetinchem, aanvang 14:30 uur